Skip to main content

Malam Permata Mahasiswa Diploma

Assalamualaikum!

Kali ni nak story pasal Anugerah Malam Permata bagi pelajar Diploma. Rasanya ni lah first time student diploma diberi penghargaan macam ni. Masa mula2 tengok poster jemputan dekat fb rasa macam betul ke ni? TNC pun datang jugak. sukar nak percaya!

Alhamdulillah, ana pun dapat jugak anugerah malam tu sebab pernah berkhidmat sebagai bendahari bagi kelab Revolution of Fisheries(REVOF). kelab ni adalah kelab bagi student Diploma.
Anugerah ni diberikan kepada semua student Diploma yang terlibat dalam memberi sumbangan kepada kelab mahupun universiti.




antara senior yang turut hadir malam ni.


di arah untuk duduk di meja yang bertanda "PERMATA"


Wahidah ~ Mutmainnah ~ Mimi 



Naqibah ~ Fatin


Yang ni pinjam sekejap anak sedara orang. 
*Sejak ada anak sedara ni pantang tengok baby mesti nak dukung ^_^


Bersama orang kuat UMT : Kak Bakyah dan Abang Nik.
Diorang la yang banyak jaga kitorang especially student diploma ni. 
Jazakallah Kak Bad & Abg Nik!


Aisyah ~ Ika ~ Ila ~ Lina ~ Syafiqah ~ Fida


Bergambar bersama sijil masing2 :)


berebut2 nak tulis dekat Guest Book


Amir dgn Fida


Amir dengan Ila pulak


Eh2, dengan Ika pulak..





Yang ni gambar ana dengan best student Diploma. Sokmo Cassandra dapat 4.00 flat.
Congrates Cass! Jelous niihh


With one of my junior


inilah antara muka2 yang terima anugerah pada malam ni.

Remember, kita bertugas bukan untuk dapat anugerah. buat kerja dengan ikhlas, insyaAllah dapat ganjarannya. Kalau bukan penghargaan dari manusia, penghargaan dari Allah lah yang lebih utama. 
Terima kasih atas segalanya.

Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Latihan Industri

Bismillah. Alhamdulillah.
Lamaaaaa sangat tak update blog. Nak kata sibuk tak da maknanya sibuk. Malas je lebih sebenarnya.
Alhamdulillah.. Selesai sudah pengajian ana as a Diploma Of Fisheries student! baru semalam je tamat LI dekat Pusat Pengembangan Akuakultur Jitra atau lebih dikenali dengan nama PPA Jitra

Praktikal dekat sini alhamdulillah, best. Rumah disediakan. Peti ais, tv, mesin basuh, satu bilik 2 orang, complete la. sangat selesa!Alhamdulillah..
Main tugas dekat sini adalah untuk supply benih2 ikan tilapia dan keli kepada penternak dan juga tempat awam mcm tasik dan sungai. Kerja dekat sini banyak relaks je. Tiap2 hari start keje pukul 8 dan habis pukul 5.

setiap hari kena turun kolam. dan setiap hari kena basuh baju yang ada lumpur, kotoran degil. Penaaatt.. Tapi seronok!

Ini masa kami tengah mengutip rega ikan tilapia

kolam ni selut dia sampai paras lutut!


tugas bagi makan pada benih ikan setiap pagi dan petang

Packing benih ikan untuk diedarkan

Ni pemangsa yang berjaya …

Kursus Frozen Food & Pastry

Assalamualaikum
lama juga tak update blog ni. post kali ni nak berkongsi pasal bulan lepas ana ada join kursus penyediaan frozen food & pastry anjuran Felda. Kursus ni dianjurkan sebenarnya untuk melahirkan usahawan katanya. Mama ana sibuk suruh ana pergi jugak mana la tau kot2 boleh berniaga kan. 
Peserta dalam kursus ni semua dalam 25 orang. Kursus ni dijalankan selama 2 hari dekat Pendang Lake Resort. Selesa la tempatnya.
Antara resepi yang kitorang belaja :
1) karipap
2) samosa
3) chicken floss bun
4) Mexico bun
5) mini pizza


ini tengah belajar cara uli doh. teknik tu kena betul. baru jadi!




ini adunan yang siap di uli dan dijemur di kawasan panas supaya doh tu naik

ini kitorang buat mexico bun


ini roti untuk chicken floss. 




masing2 sibuk blaja lipat samosa dan buat karipap


taraaa... ni first kelim karipap yang berjaya ana buat lepas beberapa kali mencuba 



ni la dia hasil keseluruhan yang kitorang blaja dengan chef :) next entry ana akan kongsi resepi buat karipap insyaaAllah. …