Skip to main content

Malam Permata Mahasiswa Diploma

Assalamualaikum!

Kali ni nak story pasal Anugerah Malam Permata bagi pelajar Diploma. Rasanya ni lah first time student diploma diberi penghargaan macam ni. Masa mula2 tengok poster jemputan dekat fb rasa macam betul ke ni? TNC pun datang jugak. sukar nak percaya!

Alhamdulillah, ana pun dapat jugak anugerah malam tu sebab pernah berkhidmat sebagai bendahari bagi kelab Revolution of Fisheries(REVOF). kelab ni adalah kelab bagi student Diploma.
Anugerah ni diberikan kepada semua student Diploma yang terlibat dalam memberi sumbangan kepada kelab mahupun universiti.




antara senior yang turut hadir malam ni.


di arah untuk duduk di meja yang bertanda "PERMATA"


Wahidah ~ Mutmainnah ~ Mimi 



Naqibah ~ Fatin


Yang ni pinjam sekejap anak sedara orang. 
*Sejak ada anak sedara ni pantang tengok baby mesti nak dukung ^_^


Bersama orang kuat UMT : Kak Bakyah dan Abang Nik.
Diorang la yang banyak jaga kitorang especially student diploma ni. 
Jazakallah Kak Bad & Abg Nik!


Aisyah ~ Ika ~ Ila ~ Lina ~ Syafiqah ~ Fida


Bergambar bersama sijil masing2 :)


berebut2 nak tulis dekat Guest Book


Amir dgn Fida


Amir dengan Ila pulak


Eh2, dengan Ika pulak..





Yang ni gambar ana dengan best student Diploma. Sokmo Cassandra dapat 4.00 flat.
Congrates Cass! Jelous niihh


With one of my junior


inilah antara muka2 yang terima anugerah pada malam ni.

Remember, kita bertugas bukan untuk dapat anugerah. buat kerja dengan ikhlas, insyaAllah dapat ganjarannya. Kalau bukan penghargaan dari manusia, penghargaan dari Allah lah yang lebih utama. 
Terima kasih atas segalanya.

Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Minyak Wangi baru!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, ana dah selesai kursus pra L untuk lesen moto. lepas ni ana dah boleh la bawa moto dengan lesen L tu. Kenapa tak ambik lesen P terus? Ana dah tak ada masa. cuti semester dah nak habis..huhuhu.. sekejap je masa berlalu.
Masa balik dari kursus pra L tadi abah bawa ana dan adik ana meronda dekat pekan Changlun. tak ada la ronda mana pun memandangkan abah pun kaki dia tak berapa nak sihat. moga Allah sembuhkan kaki abah. amin!
ok, berbalik pada tajuk "Minyak Wangi". tadi masa meronda2 dekat dalam pasaraya C-Mart ana terfikir nak beli minyak wangi. Cari punya cari dalam kadar yang nak cepat2 sebab tak nak abah tunggu lama sangat, terus terpandang satu minyak wangi ni. Honestly ana tak pernah tau jenama ni. rasanya tak pernah nampak kat iklan tv.






Mood Magic by Nutox !
Kalau nak beli minyak wangi ana selalunya akan tengok dulu harga. RM9.95 for 50ml. hurmmm.. fikir2, macam best jugak bau dia. siap dapat losyen free lagi! wah..



ana terus grab je yang …

Satu tajuk dalam cerita hidup

Bismillah. Lama dah tak menaip dekat sini. Ada orang tu mintak kita update blog. Ada juga yang membaca dekat sini rupanya. Terima kasih sebab sudi membaca benda2 mengarut dekat sini. *Hugss

Banyak sebenarnya yang berlaku dalam hidup. Dah masuk tahun baru 2017 dah pun. Terima kasih buat 2016 sebab banyak mengajar erti hidup, kesusahan, kegembiraan, kesakitan dan macam - macam lagi. Thank you again! I have learned so many things.

So, entry kali ni nak bercakap soal "satu tajuk dalam cerita hidup" aku ni. Ops, aku? Maaflaa, sebenarnya dunia realiti aku memang tak suka nak biasakan diri 'ana'. dalam blog ja kalau yang dah pernah baca entry sebelum ni memamg aku bahasakan diri 'ana'. So, sempena tahun baru ni, nak tukar dah. hehe.. Nak jadi diri sendiri :)

Ok, berbalik pada apa yg nak dikatakan. Aku nak bercakap soal pengalaman aku masuk hospital masa September 2016. Pertama kali dalam hidup Zahariah (melainkan masa baru dilahirkan) kena tahan masuk wad. Dekat bum…