Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Lawn Bowls

Assalamualaikum!
apa khabar korang?? ana alhamdulillah.. sihat
post kali ni nak cerita pasal lawn bowls.
lawn bowls?? apa tu??

Lawn bowls atau lebih dikenali sebagai boling padang merupakan game yang paling relaks pada ana. Ana terjebak dengan sukan ni baru lagi. Dalam bulan puasa hari tu la, kawan kitorang Faiz yang pernah dpt pingat  emas dlm sukan MASUM lawn bowls tnya kawan ana sama ada nak masuk ke tak. Sebenarnya ana pernah juga la teringin nak main bila tgk diorang berlatih dekat green lawn bowls. Daripada saja2 nak try jadi minat pulak tambahan abah bagi 'green light'.

sukan ni memang memerlukan fokus dan kesabaran. Bila dah start baling bowls mmg susah la nak berhenti. semalam, ana join City Night Game dekat Kompleks Sukan Gong Badak, Kuala Terengganu. Pengalaman baru! sseronok la walaupun kitorang kalah.

bayangkan, first game kitorang lawan dengan geng2 Sukma yang dpt pingat emas. Diorang tu nak wakil Malaysia pulak lepas ni..Fuhh!! mula2 main ketar tangan nak baling…

Operasi Laut di Pulau Bidong

assalamualaikum! alhamdulillah...  sihat lagi hari ni...
post kali ni nak cerita pasal operasi laut student diploma perikanan tahun 2 dekat Pulau Bidong. alhamdulillah.. selesai jugak. Operasi laut ni berlangsung selama 4 hari iaitu dari 13-16 september 2012..
Perasaan??
seronok la sebab first time cuba benda baru..



posing dulu sebelum bertolak dari kiri : ezzah, ika & siti

sek2 kelate : syafiqah, fazila, fida, zulfa, fatinah & amalina

best friends!  dari kiri : Ayie, hani, sya, liya

kami kawan!! :)
belakang dari kiri : Anis, Mutmainnah depan dari kiri : Hazira, Jue, Fizah, Atirah, Fatin 

kawan selamanya! 
belakang dari kiri : Adawiyah, Mila, Adilah depan dari kiri : Fatin, Farahin, Akma, Ecah, Isma

smile ^__^
belakang dari kiri : Ina, siti depan dari kiri : Ika, Hasni, Kinah, Ezzah

selipar sedondon baru beli ni semata2 nak g bidong

dalam bas :)

bergambar dekat jeti Marang sebelum naik bot.. mana bot ni,???? kitorang dah tak sabar nak g bidong!!!

main2 jap sebelum naik bot pe…