Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Minyak Wangi baru!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, ana dah selesai kursus pra L untuk lesen moto. lepas ni ana dah boleh la bawa moto dengan lesen L tu. Kenapa tak ambik lesen P terus? Ana dah tak ada masa. cuti semester dah nak habis..huhuhu.. sekejap je masa berlalu.
Masa balik dari kursus pra L tadi abah bawa ana dan adik ana meronda dekat pekan Changlun. tak ada la ronda mana pun memandangkan abah pun kaki dia tak berapa nak sihat. moga Allah sembuhkan kaki abah. amin!
ok, berbalik pada tajuk "Minyak Wangi". tadi masa meronda2 dekat dalam pasaraya C-Mart ana terfikir nak beli minyak wangi. Cari punya cari dalam kadar yang nak cepat2 sebab tak nak abah tunggu lama sangat, terus terpandang satu minyak wangi ni. Honestly ana tak pernah tau jenama ni. rasanya tak pernah nampak kat iklan tv.






Mood Magic by Nutox !
Kalau nak beli minyak wangi ana selalunya akan tengok dulu harga. RM9.95 for 50ml. hurmmm.. fikir2, macam best jugak bau dia. siap dapat losyen free lagi! wah..



ana terus grab je yang …

SMS

Assalamualaikum!

Buat si cantik yang ku sayangi...
Nikmat paling manis adalah apabila Allah mentarbiyah kita dengan pelbagai ujian.
Namun, tautan ukhwah mampu berhadapan dengan sejuta kesulitan yang memberi semangat perjuangan.
Alirkan halawatul ukhwah, kesungguhan dalam berjuang melalui rabith hati.

"Ya Allah, peliharalah insan ini dan peliharalah ukhwah kami. Amin.."
JAGA DIRI
JAGA AMAL
JAGA IMAN

Andai diri ini alpa, ingatkanlah ..
Andai diri ini lemah, kuatkanlah..

Ana Uhibbuki Fillah! <3


Manisnya berukhwah kerana Allah !!

credit to : Kak Fizah :)


Lelaki Paling Cantik Di Muka Bumi

Assalamualaikum!

Wah, tajuk kali ni.. Lelaki paling cantik? Apakah? Selalu dengar orang cakap Lelaki ni hensem, segak. Tapi kali ni lelaki paling cantik? hurmmm..

kalau korang fikir Lelaki paling cantik tu adalah seorang "Wanita" korang salah. Or, korang fikir lelaki paling cantik tu adalah seorang "maknyah" pun korang silap!

Lelaki yang dikatakan PALING CANTIK DI MUKA BUMI INI adalah sebenar-benar LELAKI!

dalam sebuah kitab agama ada menceritakan tentang kisah iaitu Risalah Muhammad s.a.w., dan dalam catatan itu disebutkan bahawa NABI MUHAMMAD S.A.W adalah LELAKI TERCANTIK!

subhanallah!

Makhluk kedua tercantik di muka bumi ini jatuh kepada lelaki jugak! wah.. orang perempuan memang kalah la. konfem!

Siapa? Siapa lagi kalau bukan Nabi Allah Yusuf a.s. yang dalam sirah ada mengatakan sekumpulan kaum wanita terpotong jari pun tak sedar sebab terpana dengan "kecantikan" Nabi Yusuf..

kita tengok artis korea yang buat banyak plastic surgery tu pun mcm dah anga…

SMS

Ketika Allah S.W.T  rindu pada hambaNya, Dia akan mengirimkan sebuah hadis istimewa melalui malaikat Jibrail yang isinya adalah ujian. Allah S.W.T berfirman : “ Pergilah kepada hambaKu, lalu timpakanlah berbagai ujian kepadanya, kerana aku ingin mendengar rintihannya.
Sweet kan Allah? Ahaks! Suka3!   J Credit to : Anis Syafiqah binti Abd Razak. Ilalliqo’