Skip to main content

Felt Craft - It's about my handymade!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, segala puji bagi Allah atas segala nikmat yang diberikan.

Alhamdulillah. Sepanjang cuti sem ni ana sibuk dengan felt. Ni semua gara2 tangan ni gatal pegi upload gambar2 my handymade felt craft dekat fb.
Hehehe.. sepupu ana, kawan2 banyak yang tempah. Hambek! Nak sangat cari duit kan..
First time dapat order yang tersangat banyak dari cousin ana sebab dia nak bagi gift dekat customer dia. She's selling Shaklee. Kakak ana pun ada mintak detail pasal jualan sebab dia cakap nak promote dekat group dia. Oh my! dah la ana buat tak cantik pun.

by the way, dekat bawah ni ana ada letak gambar2 craft yang ana pernah buat. Mostly setiap benda yang ana buat adalah benda yang bila orang tempah. so, bila ada orang tempah, masa tu la ana belajar buat something baru sebenarnya.

these are from CikBunga_HandyCraft :


Yang ni tempahan dari Abang Ariep Seman.
nak bagi dekat jantung hati katanya..
ikutla abang ariep oi. warna dan design memang ana bagi prioriti pada customer. Design ni memang yang paling basic la.
price : RM 2.50/pc




Yang ni tempahan dari Cik Ila. 
Done posting to her. ^_^
price : RM 2.50/pc




Brooch rose 3 warna (hijau,merah,kuning) ni ana buat untuk coursemate ana yang desperate sangat nak cari accessory untuk pakai time dinner. yang bunga crisantimun(yeke?belasah jela) tu ana saja try buat sebab nampak comel je masa tengok dekat youtube. Actually yang brooch rose tu pun tengok dari youtube. Belambak je toturial dalam youtube tu. Nak dengan tak nak je kan.

Thanks to : Syukur Hamid & Fakhrul Ghazi
warna memang dia yang nak mcm tu. 
price : RM 4 each



yang ni tempahan dari kawan adik ana. simple je kan
 price : RM2



ok, yang ni tempahan dari one of my coursemate : Ayie. pattern ni dia tak nak letak span dekat background. 




Brooch tempahan dari Zulfa


ini brooch yang ditempah daripada Fida, Zulfa and Fakhrul Ghazi
Rose : RM4
brooch 3 layer : RM3/pc
brooch 2 layer : RM2.50/pc


Order from Azreena
RM2/pc


RM 1.50/pc

Ana budak baru belajar. So many things to improve.
kraftangan lain ana belum cuba. InsyaAllah, semua dalam perancangan.

ilalliqo'
:)



Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Minyak Wangi baru!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, ana dah selesai kursus pra L untuk lesen moto. lepas ni ana dah boleh la bawa moto dengan lesen L tu. Kenapa tak ambik lesen P terus? Ana dah tak ada masa. cuti semester dah nak habis..huhuhu.. sekejap je masa berlalu.
Masa balik dari kursus pra L tadi abah bawa ana dan adik ana meronda dekat pekan Changlun. tak ada la ronda mana pun memandangkan abah pun kaki dia tak berapa nak sihat. moga Allah sembuhkan kaki abah. amin!
ok, berbalik pada tajuk "Minyak Wangi". tadi masa meronda2 dekat dalam pasaraya C-Mart ana terfikir nak beli minyak wangi. Cari punya cari dalam kadar yang nak cepat2 sebab tak nak abah tunggu lama sangat, terus terpandang satu minyak wangi ni. Honestly ana tak pernah tau jenama ni. rasanya tak pernah nampak kat iklan tv.






Mood Magic by Nutox !
Kalau nak beli minyak wangi ana selalunya akan tengok dulu harga. RM9.95 for 50ml. hurmmm.. fikir2, macam best jugak bau dia. siap dapat losyen free lagi! wah..



ana terus grab je yang …

Latihan Industri

Bismillah. Alhamdulillah.
Lamaaaaa sangat tak update blog. Nak kata sibuk tak da maknanya sibuk. Malas je lebih sebenarnya.
Alhamdulillah.. Selesai sudah pengajian ana as a Diploma Of Fisheries student! baru semalam je tamat LI dekat Pusat Pengembangan Akuakultur Jitra atau lebih dikenali dengan nama PPA Jitra

Praktikal dekat sini alhamdulillah, best. Rumah disediakan. Peti ais, tv, mesin basuh, satu bilik 2 orang, complete la. sangat selesa!Alhamdulillah..
Main tugas dekat sini adalah untuk supply benih2 ikan tilapia dan keli kepada penternak dan juga tempat awam mcm tasik dan sungai. Kerja dekat sini banyak relaks je. Tiap2 hari start keje pukul 8 dan habis pukul 5.

setiap hari kena turun kolam. dan setiap hari kena basuh baju yang ada lumpur, kotoran degil. Penaaatt.. Tapi seronok!

Ini masa kami tengah mengutip rega ikan tilapia

kolam ni selut dia sampai paras lutut!


tugas bagi makan pada benih ikan setiap pagi dan petang

Packing benih ikan untuk diedarkan

Ni pemangsa yang berjaya …