Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

Ninetology Stealth 2

Assalamualaikum!
Alhamdulillah hari ni masih dapat terus hirup udara Allah..

Oh, post kali ni nak cakap pasal smartphone Ninetology Stealth 2.

Haaaaa... Lama dah duk pendam perasaan nak ada smartphone ni.. Bila tengok orang yang pakai smartphone ni mesti ana akan tnya la harga phone orang tu, ok ke tak phone yang dia pakai.. Kira mcm survey la sebelum beli..

Lepas baca one of entry kat Murni pasal Rebate RM200 long-long time ago, ana dah start search pasal Ninetology. Macam smart jugak jenama ni event brand Malaysia. Jangan pandang rendah dengan buatan Malaysia kak oi..

Target ana kalau nak beli phone ni memang first tengok kamera la. Kalau tak cantik memang ana tak layan la (belagak kan? macam banyak duit! )
Godek2 sana sini last2 Ninetology buat promosi bagi rebate! Wah.. Ana memang cepat2 la kan isi. Dulu rebate cuma untuk trade-in smartphone dan student yg berumur 12-21 je. Sekarang ni sampai limit umur 30!

Ana cepat2 isi dan sekarang Ninetology Stealth 2 already in my hand! Alham…

Kahwin Vs Sambung Belajar

Assalamualaikum!
Amboih.. tajuk entry.. macam gatal je kan..
Hahaha.. hari tu masa on the way nak ke Raub dari KL terjadilah dialog seperti di bawah :

Abang Sham( Abg ipar) : Lepas praktikal ni grad la?
Ana : Ha'ah. Grad la.
Ayung(kakak) : Hang nak sambung belajaq ka kawin?
Ana : Hang ni apa..
* Ayung gelak2
Abang Sham : Kawin la kan...
Ana : Dua-dua la.. hahahaha

Kawin | Belajar

InsyaAllah perancangan selepas habis diploma ni sambung belajar lagi. Kahwin? Hahaha.. Urusan jodoh Allah aje yang tau. Sapa yang tak nak kahwin kan? Apa yang kita boleh buat adalah berdoa dan  berusaha menjadi yang terbaik untuk bakal suami/ isteri. Kan Allah dah janji dengan kita yang lelaki yang beriman untuk wanita yang beriman dan begitu jgk sebaliknya. Nak suami soleh? Awak pun kena solehah la jgk!

Result dah keluar. Alhamdulillah. Keputusan setimpal dengan usaha. Moga Praktikal nanti dapat buat yang terbaik :)
Debar ni nak masuk alam pekerjaan. All the best Geng Fisheries!


Keychain Felt

Assalamualikum!

Sepanjang cuti ni sibuk siapkan order cousin
Ni lah hasilnya. Serious, dah tak tau nak buat bentuk apa.


Inilah port ana buat keje. Laptop depan mata. Sambil buat keje sambil layan movie. Bersepah baq hang!


First try buat donut. 


Ni la antara bentuk2 yang terhasil. Ni jenuh search idea dekat intenet. Thanks Mr. Google!

All 50 pc order from Puan Hazwani Nadiah :)
so, kalau berminat boleh pm di fb ana or email ana kat sini : red_roses93@ymail.com  ilalliqo' :)

My little nephew

Assalamualaikum!

Kali ni nak cerita pasal satu2nya anak sedara ana : Irfan Hakimi Isham.
kalau tengok post yang sebelum ni : New Born Baby boleh tengok la muka dia masa baru2 lahir.
meh kita tengok perbezaan dia dari lahir sampai sekarang.



yang ni masa baru2 lahir

yang ni dah 2 bulan

3 bulan *Kecik2 dah jadi duta shaklee

Beza kan? Kuat minum susu budak ni. Sekarang dah pandai meniarap. Tahniah Irfan.! :)
Apa2 pun, Mak teh harap sangat Irfan jadi anak soleh bila besar nanti. Sayang budak botak! Ihiks ^_^

Malam Permata Mahasiswa Diploma

Assalamualaikum!

Kali ni nak story pasal Anugerah Malam Permata bagi pelajar Diploma. Rasanya ni lah first time student diploma diberi penghargaan macam ni. Masa mula2 tengok poster jemputan dekat fb rasa macam betul ke ni? TNC pun datang jugak. sukar nak percaya!

Alhamdulillah, ana pun dapat jugak anugerah malam tu sebab pernah berkhidmat sebagai bendahari bagi kelab Revolution of Fisheries(REVOF). kelab ni adalah kelab bagi student Diploma.
Anugerah ni diberikan kepada semua student Diploma yang terlibat dalam memberi sumbangan kepada kelab mahupun universiti.




antara senior yang turut hadir malam ni.

di arah untuk duduk di meja yang bertanda "PERMATA"

Wahidah ~ Mutmainnah ~ Mimi 


Naqibah ~ Fatin

Yang ni pinjam sekejap anak sedara orang.  *Sejak ada anak sedara ni pantang tengok baby mesti nak dukung ^_^

Bersama orang kuat UMT : Kak Bakyah dan Abang Nik. Diorang la yang banyak jaga kitorang especially student diploma ni.  Jazakallah Kak Bad & Abg Nik!

Aisyah ~ Ika ~ Ila…

One of those days. - Laboratory

Assalamualaikum!

Malam2 ni tak tau nak buat apa *bukan tak ada kerja tapi mood tak datang nak buat keje..*
Cakap pasal mood tak datang nak buat kerja, please don't do this at home, office or everywhere you are ok. I'm also trying to change ok *poyo je*

Saja godek2 folder picture ingatkan nak cuci la gambar2 ni. Jumpa pulak folder 'Lab'. Senyum sorang2 tengok gelagat2 masa dalam lab. That's us. the Fisheries Student. Konon doktor la. Doktor ikan!
Let's see those memorable pictures of us!


 Ni gambar first try kamera baru :)

Lab Kimia *Eksyen sikit




  Yang ni lab Sains Perikanan.  Student fisheries pun kena melukis tau! Lukis ikan, sotong, ketam.. susah tau


 Yang ni lab limnology and oceanography. buat ujian pasal air, semua tentang akuatik
  antara pekakas yang digunakan

En. Raja (assistant lab) tengah ambik sample air
  melukis lagi..
Tekunnya hazif dengan hani melukis.. 

wah...Apakah?? nilah belut. Yang ni lab kesihatan ikan. Sebenarnya kitorang yang attend lab …