Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Maha Pengampun lagi Maha Penyayang

"Aku dah banyak buat dosa.. nak ke Allah maafkan aku??" pernah dengar ayat tu? andai rasa diri berdosa, bersalah pada Allah, mohonlah keampunanNya.. Allah itu Tuhan yang Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani.. yakinlah dengan janjiNya surah al muzammil 73:20



always have faith in Allah ^_^

original : Miss Zz

Renungan

Original, Miss Zz

i'm BACK!!

bismillahhirrahmanirrahim....
lamanya la x meng'update' blog ni..fuh..fuh..fuuuuhhhh!!! bnyaknya habuk.......
alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas di bumi Allah.. moga diri sentiasa dlm lindungan rahmat Allah..insyaAllah...

so, perjalanan hidup yang masih jauh seharusnya dilalui dengan penuh sifat juang yang tinggi...
alhamdulillah, perjalanan sem 2 yang sangat teruk bagi diri ana menyebabkan pointer jatuh menjunam sehinggalah menyebabkan ana tidak layak menerima pinjaman PTPTN bagi sem seterusnya..huhuhu..serius sedih..
tetiba bermonoloq : " Tu la, banyak main lagi..."
 sem 3 ana bangkit..sebolehnya terus bangkit. segala masalah alhamdulillah ditangani dengan baik.daripada sem 2 ana banyak ambil pengajaran. so, sem 3 ana belajar menjadi lebih matang.

keputusannya~~~~~
alhamdulillah... pointer mencecah angka 3 walaupun ana tak dapat title DEKAN tapi ana tetap bersyukur.
masuk sem 4 ni, lagi sibuk nampaknya ana.. subjek yang semakin berat. dengan projek tern…

Final Exam!!!!

Cuaca mendung .....satu detik,dua detik, hujan mula membasahi bumi.. ya Allah..rindunya pada keluarga.. tak tau kenapa, bila setiap kali hujan, rindu pada family especially my mama sangat2 mencengkam kalbu...huhuhu...sobs..sobs...



eh, sorry... ter'felling' lebih pulak kat sini..
tajuk entry kali ni apa? oh lupa final exam kan...
'kenapa tadi ckp pasal hujan??' *tanya diri sendiri ^^
hehe.. saja ja..moment hujan tu masa ana tengah study di waktu petang yang sunyi di dalam bilik seorang diri. Roomate?? seorang roomate ana balik almaklumlah rumah dekat Kelantan ja.. yang dua orang lagi, stay kat surau..tinggallah ana keseorangan ditemani buku2 yang sedang cuba ana hadam sebaik mungkin.





Buat kawan2 yang akan menghadapi atau sedang menghadapi Final Exam, good luck ana ucapkan ^__^
Buat yang terbaik tau!
tak mau tension2..
Kesihatan kena jaga..selalunya time exam mcam ni la nak start demam la, selsema la.. *ana pun dah batuk dengan selsema ni :(
sesibuk mana pun kita, solat,…

Lawn Bowls

Assalamualaikum!
apa khabar korang?? ana alhamdulillah.. sihat
post kali ni nak cerita pasal lawn bowls.
lawn bowls?? apa tu??

Lawn bowls atau lebih dikenali sebagai boling padang merupakan game yang paling relaks pada ana. Ana terjebak dengan sukan ni baru lagi. Dalam bulan puasa hari tu la, kawan kitorang Faiz yang pernah dpt pingat  emas dlm sukan MASUM lawn bowls tnya kawan ana sama ada nak masuk ke tak. Sebenarnya ana pernah juga la teringin nak main bila tgk diorang berlatih dekat green lawn bowls. Daripada saja2 nak try jadi minat pulak tambahan abah bagi 'green light'.

sukan ni memang memerlukan fokus dan kesabaran. Bila dah start baling bowls mmg susah la nak berhenti. semalam, ana join City Night Game dekat Kompleks Sukan Gong Badak, Kuala Terengganu. Pengalaman baru! sseronok la walaupun kitorang kalah.

bayangkan, first game kitorang lawan dengan geng2 Sukma yang dpt pingat emas. Diorang tu nak wakil Malaysia pulak lepas ni..Fuhh!! mula2 main ketar tangan nak baling…

Operasi Laut di Pulau Bidong

assalamualaikum! alhamdulillah...  sihat lagi hari ni...
post kali ni nak cerita pasal operasi laut student diploma perikanan tahun 2 dekat Pulau Bidong. alhamdulillah.. selesai jugak. Operasi laut ni berlangsung selama 4 hari iaitu dari 13-16 september 2012..
Perasaan??
seronok la sebab first time cuba benda baru..



posing dulu sebelum bertolak dari kiri : ezzah, ika & siti

sek2 kelate : syafiqah, fazila, fida, zulfa, fatinah & amalina

best friends!  dari kiri : Ayie, hani, sya, liya

kami kawan!! :)
belakang dari kiri : Anis, Mutmainnah depan dari kiri : Hazira, Jue, Fizah, Atirah, Fatin 

kawan selamanya! 
belakang dari kiri : Adawiyah, Mila, Adilah depan dari kiri : Fatin, Farahin, Akma, Ecah, Isma

smile ^__^
belakang dari kiri : Ina, siti depan dari kiri : Ika, Hasni, Kinah, Ezzah

selipar sedondon baru beli ni semata2 nak g bidong

dalam bas :)

bergambar dekat jeti Marang sebelum naik bot.. mana bot ni,???? kitorang dah tak sabar nak g bidong!!!

main2 jap sebelum naik bot pe…