Skip to main content

Final Exam!!!!

Cuaca mendung .....satu detik,dua detik, hujan mula membasahi bumi.. ya Allah..rindunya pada keluarga.. tak tau kenapa, bila setiap kali hujan, rindu pada family especially my mama sangat2 mencengkam kalbu...huhuhu...sobs..sobs...

mendung..hujan bakal menyusul


eh, sorry... ter'felling' lebih pulak kat sini..
tajuk entry kali ni apa? oh lupa final exam kan...
'kenapa tadi ckp pasal hujan??' *tanya diri sendiri ^^
hehe.. saja ja..moment hujan tu masa ana tengah study di waktu petang yang sunyi di dalam bilik seorang diri. Roomate?? seorang roomate ana balik almaklumlah rumah dekat Kelantan ja.. yang dua orang lagi, stay kat surau..tinggallah ana keseorangan ditemani buku2 yang sedang cuba ana hadam sebaik mungkin.



konon la rajin study..meja bersepah dengan mcm2 benda


Buat kawan2 yang akan menghadapi atau sedang menghadapi Final Exam, good luck ana ucapkan ^__^
Buat yang terbaik tau!
tak mau tension2..
Kesihatan kena jaga..selalunya time exam mcam ni la nak start demam la, selsema la.. *ana pun dah batuk dengan selsema ni :(
sesibuk mana pun kita, solat, baca al quran jgn tinggal. Ingat, bila kita bersama Allah, Allah pasti bantu dan sentiasa bersama kita. Sweet kan Allah??? ^__^

kalau masa study tu korang jadi boring ke, rest la kejap. regang2kan urat2 badan yang dah berselirat tu..Yela, duk mengadap buku lama sangat kan.. try minum teh suam ke...

jadual Final Exam

paper ana start 10 oktober.. so, Good Luck everyone..
tak sabar nak habis exam..Homesick!!!


Doa + Usaha + Ikhtiar + Tawakal =  InsyaAllah KEJAYAAN

Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Minyak Wangi baru!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, ana dah selesai kursus pra L untuk lesen moto. lepas ni ana dah boleh la bawa moto dengan lesen L tu. Kenapa tak ambik lesen P terus? Ana dah tak ada masa. cuti semester dah nak habis..huhuhu.. sekejap je masa berlalu.
Masa balik dari kursus pra L tadi abah bawa ana dan adik ana meronda dekat pekan Changlun. tak ada la ronda mana pun memandangkan abah pun kaki dia tak berapa nak sihat. moga Allah sembuhkan kaki abah. amin!
ok, berbalik pada tajuk "Minyak Wangi". tadi masa meronda2 dekat dalam pasaraya C-Mart ana terfikir nak beli minyak wangi. Cari punya cari dalam kadar yang nak cepat2 sebab tak nak abah tunggu lama sangat, terus terpandang satu minyak wangi ni. Honestly ana tak pernah tau jenama ni. rasanya tak pernah nampak kat iklan tv.






Mood Magic by Nutox !
Kalau nak beli minyak wangi ana selalunya akan tengok dulu harga. RM9.95 for 50ml. hurmmm.. fikir2, macam best jugak bau dia. siap dapat losyen free lagi! wah..



ana terus grab je yang …

Satu tajuk dalam cerita hidup

Bismillah. Lama dah tak menaip dekat sini. Ada orang tu mintak kita update blog. Ada juga yang membaca dekat sini rupanya. Terima kasih sebab sudi membaca benda2 mengarut dekat sini. *Hugss

Banyak sebenarnya yang berlaku dalam hidup. Dah masuk tahun baru 2017 dah pun. Terima kasih buat 2016 sebab banyak mengajar erti hidup, kesusahan, kegembiraan, kesakitan dan macam - macam lagi. Thank you again! I have learned so many things.

So, entry kali ni nak bercakap soal "satu tajuk dalam cerita hidup" aku ni. Ops, aku? Maaflaa, sebenarnya dunia realiti aku memang tak suka nak biasakan diri 'ana'. dalam blog ja kalau yang dah pernah baca entry sebelum ni memamg aku bahasakan diri 'ana'. So, sempena tahun baru ni, nak tukar dah. hehe.. Nak jadi diri sendiri :)

Ok, berbalik pada apa yg nak dikatakan. Aku nak bercakap soal pengalaman aku masuk hospital masa September 2016. Pertama kali dalam hidup Zahariah (melainkan masa baru dilahirkan) kena tahan masuk wad. Dekat bum…