Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

My little nephew

Assalamualaikum!

Kali ni nak cerita pasal satu2nya anak sedara ana : Irfan Hakimi Isham.
kalau tengok post yang sebelum ni : New Born Baby boleh tengok la muka dia masa baru2 lahir.
meh kita tengok perbezaan dia dari lahir sampai sekarang.



yang ni masa baru2 lahir

yang ni dah 2 bulan

3 bulan *Kecik2 dah jadi duta shaklee

Beza kan? Kuat minum susu budak ni. Sekarang dah pandai meniarap. Tahniah Irfan.! :)
Apa2 pun, Mak teh harap sangat Irfan jadi anak soleh bila besar nanti. Sayang budak botak! Ihiks ^_^

Malam Permata Mahasiswa Diploma

Assalamualaikum!

Kali ni nak story pasal Anugerah Malam Permata bagi pelajar Diploma. Rasanya ni lah first time student diploma diberi penghargaan macam ni. Masa mula2 tengok poster jemputan dekat fb rasa macam betul ke ni? TNC pun datang jugak. sukar nak percaya!

Alhamdulillah, ana pun dapat jugak anugerah malam tu sebab pernah berkhidmat sebagai bendahari bagi kelab Revolution of Fisheries(REVOF). kelab ni adalah kelab bagi student Diploma.
Anugerah ni diberikan kepada semua student Diploma yang terlibat dalam memberi sumbangan kepada kelab mahupun universiti.




antara senior yang turut hadir malam ni.

di arah untuk duduk di meja yang bertanda "PERMATA"

Wahidah ~ Mutmainnah ~ Mimi 


Naqibah ~ Fatin

Yang ni pinjam sekejap anak sedara orang.  *Sejak ada anak sedara ni pantang tengok baby mesti nak dukung ^_^

Bersama orang kuat UMT : Kak Bakyah dan Abang Nik. Diorang la yang banyak jaga kitorang especially student diploma ni.  Jazakallah Kak Bad & Abg Nik!

Aisyah ~ Ika ~ Ila…

One of those days. - Laboratory

Assalamualaikum!

Malam2 ni tak tau nak buat apa *bukan tak ada kerja tapi mood tak datang nak buat keje..*
Cakap pasal mood tak datang nak buat kerja, please don't do this at home, office or everywhere you are ok. I'm also trying to change ok *poyo je*

Saja godek2 folder picture ingatkan nak cuci la gambar2 ni. Jumpa pulak folder 'Lab'. Senyum sorang2 tengok gelagat2 masa dalam lab. That's us. the Fisheries Student. Konon doktor la. Doktor ikan!
Let's see those memorable pictures of us!


 Ni gambar first try kamera baru :)

Lab Kimia *Eksyen sikit




  Yang ni lab Sains Perikanan.  Student fisheries pun kena melukis tau! Lukis ikan, sotong, ketam.. susah tau


 Yang ni lab limnology and oceanography. buat ujian pasal air, semua tentang akuatik
  antara pekakas yang digunakan

En. Raja (assistant lab) tengah ambik sample air
  melukis lagi..
Tekunnya hazif dengan hani melukis.. 

wah...Apakah?? nilah belut. Yang ni lab kesihatan ikan. Sebenarnya kitorang yang attend lab …