Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

Handmade Cover Buku Ringkasan Guru

Assalamualaikum.
Bismillah. Alhamdulillah.
Moga kebaikan dan rahmat Allah sentiasa bersama2 kita.

Oh, post kali ni nak kongsi dengan new product from CikBunga_HandyCraft.
Cover buku ringkasan guru ni kalau search kat google memang ramai crafter yang dah buat. Ana buat pun sebab jiran ana yang request. Dia sebenarnya tak tau pun ana jual2 craft ni. Petang tu saja nak sembang2 dengan dia sebab dah lama kan tak sembang event jiran sebab ana kan praktikal. Balik hujung minggu je.

Dia nak tengok la gambar2 dekat tempat praktikal ana. Last2 nampak gambar2 ana buat casing phone bagai ,dia suruh la ana buatkan satu casing tab untuk dia + cover buku ni.
Ana ni bukanlah seorang yang kreatif. Sangat lemah bila orang letakkan kepercayaan penuh tentang design dan warna yang akan digunakan. Tak kreatif la! huhuhu..

Last2, terhasil jugak la cover buku ni lepas ambik satu contoh dari jiran ana. memang tiru habis la.. hehe..
Mybe, next time kalau ada request lagi ana akan improve selari dengan permint…

Latihan Industri

Bismillah. Alhamdulillah.
Lamaaaaa sangat tak update blog. Nak kata sibuk tak da maknanya sibuk. Malas je lebih sebenarnya.
Alhamdulillah.. Selesai sudah pengajian ana as a Diploma Of Fisheries student! baru semalam je tamat LI dekat Pusat Pengembangan Akuakultur Jitra atau lebih dikenali dengan nama PPA Jitra

Praktikal dekat sini alhamdulillah, best. Rumah disediakan. Peti ais, tv, mesin basuh, satu bilik 2 orang, complete la. sangat selesa!Alhamdulillah..
Main tugas dekat sini adalah untuk supply benih2 ikan tilapia dan keli kepada penternak dan juga tempat awam mcm tasik dan sungai. Kerja dekat sini banyak relaks je. Tiap2 hari start keje pukul 8 dan habis pukul 5.

setiap hari kena turun kolam. dan setiap hari kena basuh baju yang ada lumpur, kotoran degil. Penaaatt.. Tapi seronok!

Ini masa kami tengah mengutip rega ikan tilapia

kolam ni selut dia sampai paras lutut!


tugas bagi makan pada benih ikan setiap pagi dan petang

Packing benih ikan untuk diedarkan

Ni pemangsa yang berjaya …