Skip to main content

i'm BACK!!

bismillahhirrahmanirrahim....
lamanya la x meng'update' blog ni..fuh..fuh..fuuuuhhhh!!! bnyaknya habuk.......
alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas di bumi Allah.. moga diri sentiasa dlm lindungan rahmat Allah..insyaAllah...

so, perjalanan hidup yang masih jauh seharusnya dilalui dengan penuh sifat juang yang tinggi...
alhamdulillah, perjalanan sem 2 yang sangat teruk bagi diri ana menyebabkan pointer jatuh menjunam sehinggalah menyebabkan ana tidak layak menerima pinjaman PTPTN bagi sem seterusnya..huhuhu..serius sedih..
tetiba bermonoloq : " Tu la, banyak main lagi..."
 sem 3 ana bangkit..sebolehnya terus bangkit. segala masalah alhamdulillah ditangani dengan baik.daripada sem 2 ana banyak ambil pengajaran. so, sem 3 ana belajar menjadi lebih matang.

keputusannya~~~~~
alhamdulillah... pointer mencecah angka 3 walaupun ana tak dapat title DEKAN tapi ana tetap bersyukur.
masuk sem 4 ni, lagi sibuk nampaknya ana.. subjek yang semakin berat. dengan projek ternakan udang galahnya lagi..tapi sebolehnya semua ni dilakukan dengan hati terbuka. menuntut ilmu Allah kena ikhlas kan?
setiap kali belajar subjek baru sem ni, baru ana mengerti erti niat belajar itu sendiri.

zaman dulu2 (dulu la sangat) belajar seriusly semata2 untuk exam. tak hairan la kalau esok nak test @ exam malam ni baru kalut nak buat nota kecik. masa tu la baru nak menyesal sambil dalam hati ckp " lepas ni aku tak nak study last2 minit"
fuhhh..serius..ayat ni yg selalu ana ulang bila setiap kali ada exam.. maksudnya ana tak pernah berubah! still on the same line.!!!

so, don't ever be like me..
SEM 4 menjadi titik sekali lagi untuk ana listkan nama ana sebagai senarai dekan dekat pejabat fakulti!
moga Allah permudahkan..
ok, nanti ana akan cerita pasal ternakan udang galah yang sekarang sedang ana buat bersama2 group ana.
illaliqo'.........


truly,
Miss Zz

Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Minyak Wangi baru!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, ana dah selesai kursus pra L untuk lesen moto. lepas ni ana dah boleh la bawa moto dengan lesen L tu. Kenapa tak ambik lesen P terus? Ana dah tak ada masa. cuti semester dah nak habis..huhuhu.. sekejap je masa berlalu.
Masa balik dari kursus pra L tadi abah bawa ana dan adik ana meronda dekat pekan Changlun. tak ada la ronda mana pun memandangkan abah pun kaki dia tak berapa nak sihat. moga Allah sembuhkan kaki abah. amin!
ok, berbalik pada tajuk "Minyak Wangi". tadi masa meronda2 dekat dalam pasaraya C-Mart ana terfikir nak beli minyak wangi. Cari punya cari dalam kadar yang nak cepat2 sebab tak nak abah tunggu lama sangat, terus terpandang satu minyak wangi ni. Honestly ana tak pernah tau jenama ni. rasanya tak pernah nampak kat iklan tv.






Mood Magic by Nutox !
Kalau nak beli minyak wangi ana selalunya akan tengok dulu harga. RM9.95 for 50ml. hurmmm.. fikir2, macam best jugak bau dia. siap dapat losyen free lagi! wah..



ana terus grab je yang …

Satu tajuk dalam cerita hidup

Bismillah. Lama dah tak menaip dekat sini. Ada orang tu mintak kita update blog. Ada juga yang membaca dekat sini rupanya. Terima kasih sebab sudi membaca benda2 mengarut dekat sini. *Hugss

Banyak sebenarnya yang berlaku dalam hidup. Dah masuk tahun baru 2017 dah pun. Terima kasih buat 2016 sebab banyak mengajar erti hidup, kesusahan, kegembiraan, kesakitan dan macam - macam lagi. Thank you again! I have learned so many things.

So, entry kali ni nak bercakap soal "satu tajuk dalam cerita hidup" aku ni. Ops, aku? Maaflaa, sebenarnya dunia realiti aku memang tak suka nak biasakan diri 'ana'. dalam blog ja kalau yang dah pernah baca entry sebelum ni memamg aku bahasakan diri 'ana'. So, sempena tahun baru ni, nak tukar dah. hehe.. Nak jadi diri sendiri :)

Ok, berbalik pada apa yg nak dikatakan. Aku nak bercakap soal pengalaman aku masuk hospital masa September 2016. Pertama kali dalam hidup Zahariah (melainkan masa baru dilahirkan) kena tahan masuk wad. Dekat bum…