Skip to main content

SUKARAMA

Alhamdulillah.... selesai sudah program Kolej Kediaman UMT sempena ramadhan penuh barakah ni. Masyarakat kita, bila datangnya bulan ramadhan, semua jadi lemah, malas.. Sepatutnya bulan ni la kita menunjukkan kekuatan kita. bulan puasa pun still boleh bersukan. SUKARAMA stands for Sukan Ria Ramadhan. ana adalah salah seorang ajk yang terlibat dlm sukan ni. Antara sukan yang dijalankan adalah :

  • bola jaring
  • futsal
  • timang bola
  • dart (lelaki & perempuan)
  • congkak (lelaki & perempuan)
  • ping pong
  • pool
  • batu seremban (lelaki & perempuan)
segalanya berjalan lancar, alhamdulillah.. jom tgk gambar2 sekitar perlawanan berlangsung ^__^

1) Bola jaring
kalau tak silap ana, ada 7 group yg hantar untuk pertandingan ni daripada tahun 1, tahun 2 dan tahun 3 diploma perikanan. tak semua group ana ada gambar diorang.

Ray fc (group tahun 3)
           

 group tahun 2
 

group budak luar kampus (tahun 3)
 

 yeah! final : penentuan tempat ketiga dan keempat


 final : penentuan johan dan naib johan


group ok jer (tahun 2)


  group ana ni ^__^
mak noneng mang gobeng


keputusan :
johan : Ray fc
n. johan : mak noneng mang gobeng
ketiga : ok jer


2) Futsal
ana tak tau sangat pasal futsal ni. nak cerita lebih2 pun takut salah fakta. :)
 final : korek-korek cium VS Kucar kacir
tempat ke 3 dan 4

para penyokong kucar kacir


 final : Arus VS Kucar-kacir
keputusan :
johan- kucar kacir
n,johan- Arus
ketiga- korek2 cium



3) timang bola
sorry, tak ada gambar :)

4)Dart
ana salah seorang peserta tau!

yeah! orang kuat dart.. dari kiri Asif, Hazim, Reza


 agak2 boleh dapat mcm ni tak???

ini dia peserta2 dart..

wah... eksyen lebih ni.... peserta2 final ni.. :)


keputusan di tangan ana!
keputusannya.........
johan : puteri
n.johan : zahariah
ketiga : yusnita


5) congkak
ana pun main jgk congkak.. tapi sampai semi final je :)

tekun main dengan legend congkak ^__^

budak lelaki pun hebat main


para peserta perempuan

para pemain lelaki


sempat lagi posing sebelum lawan :)

keputusan :
johan : Mutmainnah
n.johan : muslizainab
ketiga : Adha

6)ping pong

7) pool

8) Batu Seremban
haha... game ni ana yang handle..
para pemain..bersemangat nak main

tengah berbincang strategi ni ^__^


penerangan itu penting !!


ini dia peserta2 lelaki

para pemenang :)
keputusan :
johan : Hamzah
n.johan : Zulhafizi
ketiga : Arif


Majlis Penutupan

medal2 untuk para pemenang


ucapan dari pengarah program

penyampaian hadiah untuk dart

bola jaring... ana? ana dekat belakang tu :)

ini dia peserta lelaki terbaik!!



peserta perempuan terbaik!
dpt juga merasa hamper, alhamdulillah.. :)


senyum la semua dapat medal


para ajk untuk SUKARAMA


tahniah diucapkan kepada semua yang menang.. yang tak berjaya tu, boleh cuba lagi tahun depan ye.
terima kasih daun keladi ye semua. program ni mmg kenangan manis la! ^__^






Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Minyak Wangi baru!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, ana dah selesai kursus pra L untuk lesen moto. lepas ni ana dah boleh la bawa moto dengan lesen L tu. Kenapa tak ambik lesen P terus? Ana dah tak ada masa. cuti semester dah nak habis..huhuhu.. sekejap je masa berlalu.
Masa balik dari kursus pra L tadi abah bawa ana dan adik ana meronda dekat pekan Changlun. tak ada la ronda mana pun memandangkan abah pun kaki dia tak berapa nak sihat. moga Allah sembuhkan kaki abah. amin!
ok, berbalik pada tajuk "Minyak Wangi". tadi masa meronda2 dekat dalam pasaraya C-Mart ana terfikir nak beli minyak wangi. Cari punya cari dalam kadar yang nak cepat2 sebab tak nak abah tunggu lama sangat, terus terpandang satu minyak wangi ni. Honestly ana tak pernah tau jenama ni. rasanya tak pernah nampak kat iklan tv.






Mood Magic by Nutox !
Kalau nak beli minyak wangi ana selalunya akan tengok dulu harga. RM9.95 for 50ml. hurmmm.. fikir2, macam best jugak bau dia. siap dapat losyen free lagi! wah..



ana terus grab je yang …

Satu tajuk dalam cerita hidup

Bismillah. Lama dah tak menaip dekat sini. Ada orang tu mintak kita update blog. Ada juga yang membaca dekat sini rupanya. Terima kasih sebab sudi membaca benda2 mengarut dekat sini. *Hugss

Banyak sebenarnya yang berlaku dalam hidup. Dah masuk tahun baru 2017 dah pun. Terima kasih buat 2016 sebab banyak mengajar erti hidup, kesusahan, kegembiraan, kesakitan dan macam - macam lagi. Thank you again! I have learned so many things.

So, entry kali ni nak bercakap soal "satu tajuk dalam cerita hidup" aku ni. Ops, aku? Maaflaa, sebenarnya dunia realiti aku memang tak suka nak biasakan diri 'ana'. dalam blog ja kalau yang dah pernah baca entry sebelum ni memamg aku bahasakan diri 'ana'. So, sempena tahun baru ni, nak tukar dah. hehe.. Nak jadi diri sendiri :)

Ok, berbalik pada apa yg nak dikatakan. Aku nak bercakap soal pengalaman aku masuk hospital masa September 2016. Pertama kali dalam hidup Zahariah (melainkan masa baru dilahirkan) kena tahan masuk wad. Dekat bum…