Skip to main content

selamat hari raya!



salam aidilfitri.. alhamdulillah..setelah sebulan kita berpuasa, akhirnya umat islam beraya meraikan hari kemenangan. cewah, ayat ana.... dah2.. tak nak cakap bnyak2.. kalau hari raya mesti banyak tangkap gambar kan?? jom la tengok gambar2 sepanjang raya ana dan family :)







sempat lagi posing sebelum solat sunat aidilfitri


bak kata angah ana : 
" Loving is lasting "
romantik la abah dengan mama



bersama kakak sulung ana


abang ana dengan kawan dia





budak2 datang beraya dekat rumah



bersama ayahanda dan bonda tercinta


sakit telinga ke??  ^__^

satu2nya abang ana



abang bersama mama dan abah



achik bersama mama dan abah


my brother in law ; abang syam bersama mama dan abah


ayung bersama mama dan abah


angah bersama mama dan abah


ateh, achik, & angah


puteri2 bersama mama


si kecik ni tertinggal pulak..
adik bersama mama dan abah


bergambar bersama keluarga pak njang.. kebetulan pulak kitorang sama2 pakai baju warna purple


family yusuf othman a.k.a pak njang


family 8z1i



angah marah tengok gambar ni sebab gambar dia tak ada.. :)
jgn marah.........





selamat menyambut hari raya aidilfitri buat seluruh umat islam di dunia. maaf zahir dan batin andai ana ada buat salah...

semoga kita dipertemukan lagi dengan ramadhan yang akan datang...
insyaAllah..

Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Minyak Wangi baru!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, ana dah selesai kursus pra L untuk lesen moto. lepas ni ana dah boleh la bawa moto dengan lesen L tu. Kenapa tak ambik lesen P terus? Ana dah tak ada masa. cuti semester dah nak habis..huhuhu.. sekejap je masa berlalu.
Masa balik dari kursus pra L tadi abah bawa ana dan adik ana meronda dekat pekan Changlun. tak ada la ronda mana pun memandangkan abah pun kaki dia tak berapa nak sihat. moga Allah sembuhkan kaki abah. amin!
ok, berbalik pada tajuk "Minyak Wangi". tadi masa meronda2 dekat dalam pasaraya C-Mart ana terfikir nak beli minyak wangi. Cari punya cari dalam kadar yang nak cepat2 sebab tak nak abah tunggu lama sangat, terus terpandang satu minyak wangi ni. Honestly ana tak pernah tau jenama ni. rasanya tak pernah nampak kat iklan tv.






Mood Magic by Nutox !
Kalau nak beli minyak wangi ana selalunya akan tengok dulu harga. RM9.95 for 50ml. hurmmm.. fikir2, macam best jugak bau dia. siap dapat losyen free lagi! wah..



ana terus grab je yang …

Satu tajuk dalam cerita hidup

Bismillah. Lama dah tak menaip dekat sini. Ada orang tu mintak kita update blog. Ada juga yang membaca dekat sini rupanya. Terima kasih sebab sudi membaca benda2 mengarut dekat sini. *Hugss

Banyak sebenarnya yang berlaku dalam hidup. Dah masuk tahun baru 2017 dah pun. Terima kasih buat 2016 sebab banyak mengajar erti hidup, kesusahan, kegembiraan, kesakitan dan macam - macam lagi. Thank you again! I have learned so many things.

So, entry kali ni nak bercakap soal "satu tajuk dalam cerita hidup" aku ni. Ops, aku? Maaflaa, sebenarnya dunia realiti aku memang tak suka nak biasakan diri 'ana'. dalam blog ja kalau yang dah pernah baca entry sebelum ni memamg aku bahasakan diri 'ana'. So, sempena tahun baru ni, nak tukar dah. hehe.. Nak jadi diri sendiri :)

Ok, berbalik pada apa yg nak dikatakan. Aku nak bercakap soal pengalaman aku masuk hospital masa September 2016. Pertama kali dalam hidup Zahariah (melainkan masa baru dilahirkan) kena tahan masuk wad. Dekat bum…