Skip to main content

Ninetology Stealth 2

Assalamualaikum!
Alhamdulillah hari ni masih dapat terus hirup udara Allah..

Oh, post kali ni nak cakap pasal smartphone Ninetology Stealth 2.

Haaaaa... Lama dah duk pendam perasaan nak ada smartphone ni.. Bila tengok orang yang pakai smartphone ni mesti ana akan tnya la harga phone orang tu, ok ke tak phone yang dia pakai.. Kira mcm survey la sebelum beli..

Lepas baca one of entry kat Murni pasal Rebate RM200 long-long time ago, ana dah start search pasal Ninetology. Macam smart jugak jenama ni event brand Malaysia. Jangan pandang rendah dengan buatan Malaysia kak oi..

Target ana kalau nak beli phone ni memang first tengok kamera la. Kalau tak cantik memang ana tak layan la (belagak kan? macam banyak duit! )
Godek2 sana sini last2 Ninetology buat promosi bagi rebate! Wah.. Ana memang cepat2 la kan isi. Dulu rebate cuma untuk trade-in smartphone dan student yg berumur 12-21 je. Sekarang ni sampai limit umur 30!

Ana cepat2 isi dan sekarang Ninetology Stealth 2 already in my hand! Alhamdulillah! Seriously mcm tak percaya!
Rebate yang ana ambik ni boleh tebus phone Insight dengan Stealth 2 je. Dua2 phone ni function dia sama ja cuma Insight camera depan dia 2 mp dan Stealth 2 camera depan dia just 0.2 mp. Kamera belakang dua2 8 mp. setaraf Samsung la kan! Tak tau jugak nak pilih yang mana last2 ambik stealth 2 jgk sbb dia besar sikit berbanding Insight.

So, korang yang rasa nak ada smartphone yang bg ana berbaloi jgk untuk orang yang tak berapa nak ada duit or bajet tak banyak nak beli smartphone boleh la try usha2 page Ninetology and terus dapatkan rebate! :)
boleh jgk tengok specs phone ni kat page ninetology ye. Nak citer banyak2 ana sendiri pun tak pandai sngat pasal smartphone ni tapi pada ana phone ni best!

Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Latihan Industri

Bismillah. Alhamdulillah.
Lamaaaaa sangat tak update blog. Nak kata sibuk tak da maknanya sibuk. Malas je lebih sebenarnya.
Alhamdulillah.. Selesai sudah pengajian ana as a Diploma Of Fisheries student! baru semalam je tamat LI dekat Pusat Pengembangan Akuakultur Jitra atau lebih dikenali dengan nama PPA Jitra

Praktikal dekat sini alhamdulillah, best. Rumah disediakan. Peti ais, tv, mesin basuh, satu bilik 2 orang, complete la. sangat selesa!Alhamdulillah..
Main tugas dekat sini adalah untuk supply benih2 ikan tilapia dan keli kepada penternak dan juga tempat awam mcm tasik dan sungai. Kerja dekat sini banyak relaks je. Tiap2 hari start keje pukul 8 dan habis pukul 5.

setiap hari kena turun kolam. dan setiap hari kena basuh baju yang ada lumpur, kotoran degil. Penaaatt.. Tapi seronok!

Ini masa kami tengah mengutip rega ikan tilapia

kolam ni selut dia sampai paras lutut!


tugas bagi makan pada benih ikan setiap pagi dan petang

Packing benih ikan untuk diedarkan

Ni pemangsa yang berjaya …

Kursus Frozen Food & Pastry

Assalamualaikum
lama juga tak update blog ni. post kali ni nak berkongsi pasal bulan lepas ana ada join kursus penyediaan frozen food & pastry anjuran Felda. Kursus ni dianjurkan sebenarnya untuk melahirkan usahawan katanya. Mama ana sibuk suruh ana pergi jugak mana la tau kot2 boleh berniaga kan. 
Peserta dalam kursus ni semua dalam 25 orang. Kursus ni dijalankan selama 2 hari dekat Pendang Lake Resort. Selesa la tempatnya.
Antara resepi yang kitorang belaja :
1) karipap
2) samosa
3) chicken floss bun
4) Mexico bun
5) mini pizza


ini tengah belajar cara uli doh. teknik tu kena betul. baru jadi!




ini adunan yang siap di uli dan dijemur di kawasan panas supaya doh tu naik

ini kitorang buat mexico bun


ini roti untuk chicken floss. 




masing2 sibuk blaja lipat samosa dan buat karipap


taraaa... ni first kelim karipap yang berjaya ana buat lepas beberapa kali mencuba 



ni la dia hasil keseluruhan yang kitorang blaja dengan chef :) next entry ana akan kongsi resepi buat karipap insyaaAllah. …