Skip to main content

Ninetology Stealth 2

Assalamualaikum!
Alhamdulillah hari ni masih dapat terus hirup udara Allah..

Oh, post kali ni nak cakap pasal smartphone Ninetology Stealth 2.

Haaaaa... Lama dah duk pendam perasaan nak ada smartphone ni.. Bila tengok orang yang pakai smartphone ni mesti ana akan tnya la harga phone orang tu, ok ke tak phone yang dia pakai.. Kira mcm survey la sebelum beli..

Lepas baca one of entry kat Murni pasal Rebate RM200 long-long time ago, ana dah start search pasal Ninetology. Macam smart jugak jenama ni event brand Malaysia. Jangan pandang rendah dengan buatan Malaysia kak oi..

Target ana kalau nak beli phone ni memang first tengok kamera la. Kalau tak cantik memang ana tak layan la (belagak kan? macam banyak duit! )
Godek2 sana sini last2 Ninetology buat promosi bagi rebate! Wah.. Ana memang cepat2 la kan isi. Dulu rebate cuma untuk trade-in smartphone dan student yg berumur 12-21 je. Sekarang ni sampai limit umur 30!

Ana cepat2 isi dan sekarang Ninetology Stealth 2 already in my hand! Alhamdulillah! Seriously mcm tak percaya!
Rebate yang ana ambik ni boleh tebus phone Insight dengan Stealth 2 je. Dua2 phone ni function dia sama ja cuma Insight camera depan dia 2 mp dan Stealth 2 camera depan dia just 0.2 mp. Kamera belakang dua2 8 mp. setaraf Samsung la kan! Tak tau jugak nak pilih yang mana last2 ambik stealth 2 jgk sbb dia besar sikit berbanding Insight.

So, korang yang rasa nak ada smartphone yang bg ana berbaloi jgk untuk orang yang tak berapa nak ada duit or bajet tak banyak nak beli smartphone boleh la try usha2 page Ninetology and terus dapatkan rebate! :)
boleh jgk tengok specs phone ni kat page ninetology ye. Nak citer banyak2 ana sendiri pun tak pandai sngat pasal smartphone ni tapi pada ana phone ni best!

Popular posts from this blog

diploma perikanan

'Tahniah, anda diterima masuk ke Universiti Malaysia Terengganu!'

Arghhhhhh!!! tidak!!!!!!!!!!
kenapa mesti UMT?? kenapa dapat diploma perikanan??

hancur berkecai hati ana masa tu. berkecai macam kaca pecah! huhuhu..
sedih, kecewa, semua perasaan negatif ada masa dapat tau ana diterima masuk ke UMT sebagai pelajar diploma perikanan.
     tanggapan pertama : "kalau ambik course ni conform kena pakai baju renang.. dah la ketat, xnak la!"
kakak ana pun ckp : " tak kan nak pakai baju renang? tak sesuai la dengan hg..."
  memang ana tersepit. sedih sangat sebab dalam banyak2 pilihan ana nak sambung ke bahagian agama, perikanan jgk yg ana dpt. :(
        seorang sahabat ana pernah ckp, " Allah tak bagi apa yang kita nak tapi Allah bagi apa yang kita perlu"
 statement ni buat ana fikir....... Allah sangat sayangkan hambaNya kan? ^__^
  selepas buat solat istikharah, ana akhirnya memilih UMT sebagai destinasi seterusnya.

Bumi terengganu! pertama kali jeja…

Latihan Industri

Bismillah. Alhamdulillah.
Lamaaaaa sangat tak update blog. Nak kata sibuk tak da maknanya sibuk. Malas je lebih sebenarnya.
Alhamdulillah.. Selesai sudah pengajian ana as a Diploma Of Fisheries student! baru semalam je tamat LI dekat Pusat Pengembangan Akuakultur Jitra atau lebih dikenali dengan nama PPA Jitra

Praktikal dekat sini alhamdulillah, best. Rumah disediakan. Peti ais, tv, mesin basuh, satu bilik 2 orang, complete la. sangat selesa!Alhamdulillah..
Main tugas dekat sini adalah untuk supply benih2 ikan tilapia dan keli kepada penternak dan juga tempat awam mcm tasik dan sungai. Kerja dekat sini banyak relaks je. Tiap2 hari start keje pukul 8 dan habis pukul 5.

setiap hari kena turun kolam. dan setiap hari kena basuh baju yang ada lumpur, kotoran degil. Penaaatt.. Tapi seronok!

Ini masa kami tengah mengutip rega ikan tilapia

kolam ni selut dia sampai paras lutut!


tugas bagi makan pada benih ikan setiap pagi dan petang

Packing benih ikan untuk diedarkan

Ni pemangsa yang berjaya …

Minyak Wangi baru!

Assalamualaikum!
Alhamdulillah, ana dah selesai kursus pra L untuk lesen moto. lepas ni ana dah boleh la bawa moto dengan lesen L tu. Kenapa tak ambik lesen P terus? Ana dah tak ada masa. cuti semester dah nak habis..huhuhu.. sekejap je masa berlalu.
Masa balik dari kursus pra L tadi abah bawa ana dan adik ana meronda dekat pekan Changlun. tak ada la ronda mana pun memandangkan abah pun kaki dia tak berapa nak sihat. moga Allah sembuhkan kaki abah. amin!
ok, berbalik pada tajuk "Minyak Wangi". tadi masa meronda2 dekat dalam pasaraya C-Mart ana terfikir nak beli minyak wangi. Cari punya cari dalam kadar yang nak cepat2 sebab tak nak abah tunggu lama sangat, terus terpandang satu minyak wangi ni. Honestly ana tak pernah tau jenama ni. rasanya tak pernah nampak kat iklan tv.






Mood Magic by Nutox !
Kalau nak beli minyak wangi ana selalunya akan tengok dulu harga. RM9.95 for 50ml. hurmmm.. fikir2, macam best jugak bau dia. siap dapat losyen free lagi! wah..



ana terus grab je yang …