Assalamualaikum
lama juga tak update blog ni.
post kali ni nak berkongsi pasal bulan lepas ana ada join kursus penyediaan frozen food & pastry anjuran Felda. Kursus ni dianjurkan sebenarnya untuk melahirkan usahawan katanya. Mama ana sibuk suruh ana pergi jugak mana la tau kot2 boleh berniaga kan.
Peserta dalam kursus ni semua dalam 25 orang. Kursus ni dijalankan selama 2 hari dekat Pendang Lake Resort. Selesa la tempatnya.
Antara resepi yang kitorang belaja :
1) karipap
2) samosa
3) chicken floss bun
4) Mexico bun
5) mini pizza
Antara resepi yang kitorang belaja :
1) karipap
2) samosa
3) chicken floss bun
4) Mexico bun
5) mini pizza
ini tengah belajar cara uli doh.
teknik tu kena betul. baru jadi!
ini adunan yang siap di uli dan dijemur di kawasan panas supaya doh tu naik
ini kitorang buat mexico bun
ini roti untuk chicken floss.
masing2 sibuk blaja lipat samosa dan buat karipap
taraaa... ni first kelim karipap yang berjaya ana buat lepas beberapa kali mencuba
ni la dia hasil keseluruhan yang kitorang blaja dengan chef :)
next entry ana akan kongsi resepi buat karipap insyaaAllah.
ilalliqo'
Comments
Post a Comment